tirsdag 10. mars 2015

Kjøttkaker i brun saus med potetmos

Ingredienser kjøttkaker:

  • 1,2 kg. kjøttdeig
  • 2,5 ts salt
  • litt pepper
  • 4,5 ts muskatt
  • 3/4 ts ingefær
  • 4-5 ss. finhakket løk
  • 3 egg
  • 6 ss. potetmel
  • 3-4 dl. vann

Brun saus:

  • 1/2 løk, finhakket
  • 4-5 ss. smør
  • 5-6 ss. hvetemel
  • 1 buljongterning
  • 1 liter vann
  • 5-6 skiver brunost
  • 3 ss. tyttebærsyltetøy
  • 1,5-2 dl. fløte
  • Evt. sukkerkulør

Potetmos:

  • Kokte poteter
  • Melk
  • Salt
  • Pepper
  • Smør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar