mandag 9. februar 2015

Gratinerte burritos med "refried beans"

Ingredienser burritos:

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 boks tomatbønner eller grytebønner
  • 1 boks "refried beans"
  • 1 løk
  • 2 paprika
  • Litt chilli
  • Tacokrydder
  • Saften av en halv lime
  • 2/3 boks hermetiske tomater
  • 1 ts brunt sukker
  • ketchup eller tomatpure
  • 7 tortillas
  • Revet ost

Ingredienser tomatsaus:

  • 1/3 boks hermetiske tomater
  • ketchup
  • 1/3 ts brunt sukker
  • Tacokrydder
  • Litt kanel
  • 1 ss smør
  • 1,5 ss mel

1. Brun kjøttdeig i en panne, tilsett tacokrydder, og sett til side. Kjøttdeigen behøver ikke være helt gjennomstekt siden den også blir gratinert i ovnen.

2. Skjær opp og stek løk, paprika og chilli til paprikaen og løken blir litt myke. Tilsett tacokrydder og deretter bønnene, de hermetiske tomatene (2/3 boks), litt ketchup, brunt sukker, og saften av en halv lime.

3. Skru av platen og tilsett refried beans og kjøttdeigen som røres inn i sausen.

4. Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en food processor bortsett fra mel og smør.

5. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melet. Bruk en visp og rør kontinuerlig mens du tilsetter tomatsausen og lar det koke i ca. 5 minutter.

6. Fyll tortillaene og legg dem med skjøten ned i en ildfast form. Hell over tomatsausen og strø litt Jarlsberg eller annen ost over.

7. Stekes i ovnen på rundt 200 grader til osten er smeltet og gyllen.

Disse burritoene er kjempegode, og kan gjerne serveres med litt salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar