Ingredienser:
litt smør
1 fedd hvitløk
basilikum
muskatt
2 store poser med frisk spinat
400 gr ricotta
revet parmesan
basilikum
2 x 400 gr grovhakkede tomater
1 fedd hvitløk
1-2 dl vann
sukker
salt
pepper
cannelloni pasta (18 stk)
1,5 dl creme fraiche
3 ansjos
revet parmesan
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Finhakk 1 fedd hvitløk og stek det gyllent i smør sammen med basilikum og muskatt
3. Tilsett finhakket spinat litt etter litt. Når all spinaten er tilsatt og spinaten er blitt myk er den ferdig.
4. Fres 1 fedd finhakket hvitløk i en panne med litt olje og basilikum. Tilsett deretter boksene med tomater, vann, sukker, salt og pepper. La dette putre i ca. 10 minutter.
5. Mens tomatsausen putrer blandes ricotta og parmesan inn i spinaten, og creme fraiche blandes med finhakket ansjos og parmesan i en separat bolle.
6. Legg tomatsausen i bunnen av 1-2 ildfaste former (avhengig av størrelsen på formene), og begynn å fylle cannelloni pastaen med ricotta og spinat blandingen. De fylte pastarørene legges oppå tomatsausen, og toppes tilslutt med creme fraiche-sausen. Det er viktig at pastaen dekkes helt med et tynt lag creme fraiche for at pastaen skal kokes myk, og ikke bli hard.
7. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter og serveres med salat og eventuelt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar