tirsdag 21. mai 2013

Spinat & Baconpai

Ingredienser:
1 ferdig paibunn
1 stor pakke fersk spinat
1 pakke bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
Fersk basilikum
Litt smør til steking
Salt
Pepper

1 beger cottage cheese
1 dl melk
2-3 egg
1 ts gurkemeie
Revet ost for gratinering

1. Skjær bacon i små, korte strimler og stek i en dyp panne. Ta deretter bacon ut og legg den oppå litt tørkepapir slik at den kan renne fra seg litt av fettet.

2. Hell ut det meste av baconfettet, finhakk løk og hvitløk, og stek dette i pannen på middels varme til løken er myk og litt gylden. Tilsett deretter spinaten - denne kan gjerne hakkes grovt for å unngå for store biter. Smak til med fersk basilikum, salt og pepper. Tilsett baconet og skru av platen.

3. Legg paibunnen i en paiform, og fordel spinatblandingen jevnt utover paibunnen.

4. Bland sammen cottage cheese, melk, 2-3 egg (det kan fort bli litt mye eggesmak som minner mer om omelett ved å bruke for mange egg, men dette er smak og behag) og gurkemeie. Blandingen helles deretter jevnt utover spinatblandingen i paiformen.

5. Strø til slutt revet ost over, og stek i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Paien kan serveres både varm og kald, og gjerne med en frisk salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar