søndag 23. juni 2013

Elggryte

Ingredienser:
1 kg elgkjøtt
1 1/2 løk
1 beger sjampinjong
200 gram østerssopp
1 purreløk
4 stilker stangselleri
2,5 dl lett creme fraiche
rødvin
1 buljongterning
vann
brunost etter smak
3 ss tyttebærsyltetøy
2 ts dijonsennep
1/2-1 ss enebær
salt
pepper

1. Skjær kjøttet i passe store biter og stek i en stor gryte med smør og dijonsennep. Krydre med salt og pepper.

2. Skjær løk i terninger og stek gylden i en panne før dette tilsettes i gryten.

3. Skjær opp soppen og stek denne i smør og tilsett litt rødvin som freses før soppblandingen også tilsettes gryten.

4. Tilsett mer rødvin i gryten, samt tyttebærsyltetøy, brunost, buljongterning, vann og enebær.

5. La gryten koke på svak varme mens stangselleri finhakkes, og purren skjæres i tynne ringer. Tilsett purren  og stangselleri og la koke til alle smakene har satt seg og purren har fått litt sødme.

Gryten kan gjerne fryses ned i porsjonsbokser.

Serveres med kokte poteter eller ovnsstekte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar