mandag 9. september 2013

Laksecarpaccio med teriyaki og salat

Ingredienser:
400 gram Salmalaks
0,5 avokado (resten kan du lage en mild guacamole av og spise ved siden av)

1 ss soyasaus
1 ss teriyakisaus
0,5 ss sesamolje

koriander
1 ss sesamfrø
chilli

1 ss eddik
3 ss olivenolje
0,5 ts sennep
en dæsj rømme
0,5 honning

salat (babyspinat, isberg og ruccula)
salt og pepper

1. Skjær laksen i tynne skiver og avokadoen i terninger. Ha begge deler på et fat, gjerne litt dyp.

2. Bland sesamolje, soyasaus, teriyaki-saus, koriander og litt salt og pepper, og spre jevnt over laks- og avokado-blandingen. Strø over sesamfrø (gjerne ristet i stekepannen).

3. Bland eddik, olivenolje, sennep, rømme og honning og bland inn i salaten.

Serveres gjerne med litt ris til, eller alene som forrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar