5-6 små biffer av elg (alternativt storfe)
Ca. 0,5-1 dl rømme
En rikelig neve med kjørvel
50 g. Gruyere ost
2 ts pepperrot
2 ts dijonsennep
Salt og pepper
Smør
Jarlsbergost
500 g poteter
1 løk
2,5 dl fløte
1 ts salt
Pepper
Muskat
1. Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løken.
2. Kok potetene og løken i fløte med salt, pepper og muskat i 5-10 minutter. Hell blandingen deretter over i en ildfast form og riv Jarlsberg over før den stekes i ovnen i 30 minutter.
3. Bland rømme, kjørvel, dijonsennep, pepperrot og gruyere ost.
4. Salt og pepre biffene før de stekes et par minutter på hver side på sterk varme i litt smeltet smør.
5. Legg biffene over i en ildfast form og fordel gratineringsblandingen over biffene.
6. Sett på grillelementet i ovnen og stek biffene i ovnen sammen med potetene i ytterligere 5-10 minutter.
Ordentlig god søndagsmiddag som serveres med en grønn salat til.
Ca. 0,5-1 dl rømme
En rikelig neve med kjørvel
50 g. Gruyere ost
2 ts pepperrot
2 ts dijonsennep
Salt og pepper
Smør
Jarlsbergost
500 g poteter
1 løk
2,5 dl fløte
1 ts salt
Pepper
Muskat
1. Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løken.
2. Kok potetene og løken i fløte med salt, pepper og muskat i 5-10 minutter. Hell blandingen deretter over i en ildfast form og riv Jarlsberg over før den stekes i ovnen i 30 minutter.
3. Bland rømme, kjørvel, dijonsennep, pepperrot og gruyere ost.
4. Salt og pepre biffene før de stekes et par minutter på hver side på sterk varme i litt smeltet smør.
5. Legg biffene over i en ildfast form og fordel gratineringsblandingen over biffene.
6. Sett på grillelementet i ovnen og stek biffene i ovnen sammen med potetene i ytterligere 5-10 minutter.
Ordentlig god søndagsmiddag som serveres med en grønn salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar