tirsdag 3. desember 2013

Pascals sjokolademakroner med sjokoladefyll

Makroner:
280 gram lyst mandelmel
370 gram melis
230 gram eggehvite (romtempererte egg)125 gram sukker
Enten en vaniljestang eller 4-6 ts. kakao (husker ikke helt hvor mye jeg brukte)

1. Visp eggehviter stive og tilsett sukkeret litt etter litt. Bollen skal kunne snus på hodet.
2. Hvis man skal lage vaniljemakroner tilsettes vaniljen helt på slutten av vispingen.
3. Sikt mandelmelet (strengt tatt skal man sikte melisen også, men jeg syns det er unødvendig)
4. Bland mandelmelet, melisen og evt kakaoen inn i eggehvitene. Bland det kjapt inn med en slikkepott og ikke bland for lenge.
5. Hell blandingen over i en sprøytepose og sprøyt makronene ned på et bakepapir.
6. La makronene hvile i 30-40 minutter slik at det dannes en hinne på toppen.
7. Makronene stekes midt i ovnen i 12-15 minutter på varmluft ved 170 grader.

Sjokoladefyll:
70 gram vann
15 gram brunt sukker
85 gram smør
150 gram lys eller mørk sjokolade

1. Kok opp vann, smør og brunt sukker og la koke i 1 minutt.
2. Ha oppi grovhakket sjokolade og rør til dette er helt smeltet og blandingen er glatt.
3. Sett i kjøleskapet i ca. 1,5 timer til blandingen er blitt kremet i konsistensen og ikke flyter utover.4. Bruk en teskje eller sprøytepose og fordel litt sjokoladefyll på en makron, og legg en annen oppå. Makronene må være avkjølte før man har på kremen. Bruk eventuelt en stekespade for å løsne dem fra bakepapiret.

Oppskriftene er inspirert av Pascals makroner og Ida Gran-Jansens sjokoladefyll.

Lykke til! :-)

1 kommentar:

  1. Kan brunt sukker byttes med "vanlig sukker"??

    SvarSlett