fredag 10. januar 2014

Thaisuppe med kylling - En variant av Tom kha gai

Dette er en litt forenklet utgave av Tom Kha Gai-suppen, en smakfull og fyldig suppe som varmer godt på kalde vinterdager!

Ingredienser:
1 løk
1 purre
1 fedd hvitløk
Ca. 1/4 chilli, etter eget ønske
2 sitrongress
1 ss ingefær
2 ts soyasaus
1,5 dl hvitvin
1 boks kokosmelk
Smør
Koriander
Basilikum
2 kyllingbryst
Salt
Pepper
1 ts karripaste

1. Finhakk løk, del purren i to på langs og finhakk purren. Stek løk, purre, 1 fedd finhakket hvitløk og litt chilli i smør.

2. Tilsett kokosmelk, 2 sitrongress delt på langs, ingefær, soyasaus, hvitvin, koriander og basilikum og la småkoke i 10 minutter

3. Skjær kyllingen i biter, krydre med salt og pepper og stek på middels høy varme i litt smør. Til sett karripaste mot slutten av steketiden.

4. Ha kylling oppi thaisuppen og server med ris, brød eller begge deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar