tirsdag 4. februar 2014

Blomkålgrateng

Ingredienser:
200 gram pasta
1 blomkål
1 brokkoli
100 gram bacon
1,5 dl creme fraiche
3 hvitløk
0,5 chili
4 skiver brød
100-150 gram Cheddar ost
Parmesanost
rosmarin

1. Skyll blomkål og brokkoli og del i 4-6 biter. Kok blomkål og brokkoli sammen med pastaen i ca. 6-7 minutter. Pastaen skal ikke være ferdigkokt siden den vil koke videre i ovnen.

2. Stek baconet i en panne og legg på papirhåndklær for å absorbere litt av fettet.

3. Bland revet Cheddarost, creme fraiche, finhakket hvitløk og chili i en bolle.

4. Legg baconet nederst i en ildfast form, hell ut vannet fra pastaen, blomkålen og brokkolien og legg disse oppå baconet. Bruk en gaffel for å dele/mose dem i mindre biter, men du ønsker ikke at det skal bli ren mos.

5. Hell creme fraiche blandingen over sammen med litt vann, evt litt av kokevannet og bland sammen.

6. Bruk en foodprosessor for å blande brødsmuler, parmesanost og rosmarin. Fordel over gratengen og gratiner til toppen blir gyllenbrun.

Droppe gjerne baconet for å lage en vegetarvariant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar