lørdag 8. november 2014

Indisk gulrot og tomatsuppe

Ingredienser:

  • litt nøytral olje
  • 1 stor rødløk, grovt hakket
  • 4 hvitløkfedd, grovt hakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 ss revet ingefær
  • 600 g gulrøtter, i jevnstore biter
  • ca. 1 ss hel spisskummin, knust i morter
  • 200 g GoGreen røde linser, skylt
  • 1,5 liter vann
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 boks Mutti hermetiske cherrytomater
  • Saften av 1 lime
1. Grovhakk løken og stek denne på middels varme i litt olje. Tilsett etterhvert hvitløk, chili og ingefær.
2. Skjær gulrøtter i jevnstore biter og tilsett i gryten når løken er myk og blank. Tilsett gjerne litt vann for at det ikke skal brenne seg i gryten. Knus spisskummin og tilsett i gryten sammen med de skylte linsene.
3. Etter et par minutter tilsettes vannet og buljongterningene og la suppen koke til gulrøttene er møre, ca 15 minutter.
4. Tilsett tomatene og kjør blandingen jevn med blender eller stavmikser.
5. Ha til slutt oppi limen og server med rømme og gjerne litt focaccia ved siden av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar